Tempmaster ישראל מתמחה ביישום מערכות מיזוג אויר ובקרת מבנה בתחום הבניה הירוקה. חברה לניהול אנרגיה ונציגה מורשית של KMC Controls® בישראל.
אחד הפרויקטים הבולטים אותם ביצעה החברה עבור חברת אינטל היה מרכז מחקר ופיתוח-IDC9 שנחנך ב-15 ביוני בחיפה. מרכז חדיש המצויד בתשתית ההנדסית המתקדמת ביותר המשתרע על פני כ- 24,000 מ"ר ומאכלס בתוכו 6,500 מ"ר של חוות שרתים ומחשבים .
IDC9 הוא המרכז הירוק הראשון של אינטל שזוכה בעיטור LEED®GOLD- חותם בעל מוניטין בינלאומי ממועצת הבניה הירוקה של ארה"ב (U.S. Green Building Council),
זהו המבנה הראשון בישראל שזוכה לקבלת עיטור זה.
בשנים האחרונות חלה עליה קיצונית בהספק האנרגיה הנחוץ להפעלה ולקירור של מרכזי המחקר ופיתוח של חברות ההיי טק, דבר המוביל לגידול בעלות התפעולית הנדרשת למרכזים כאלו. בעיצוב ובבניית מרכז IDC9 ראתה אינטל לא רק הזדמנות מצוינת לקדם את יזמתם לאחריות תאגידית חברתית כלפי "הדור הבא", אלא גם כהזדמנות להגיע לחיסכון משמעותי בעלויות.
חברתנו היוותה אחת הספקיות המרכזיות והחשובות בצוות הירוק ובתכנון מרכז IDC9.
לדברי צח נמר מנהל המכאניקה והחשמל בפרויקט אינטל "המומחיות, הידע, והנוכחות המקצועית שלהם היו יוצאות דופן. המערכות שלנו ב-IDC9 הן מורכבות מאד ומומחי Tempmaster הצליחו לפשט את העניינים. אנחנו בתפקוד מלא עם מערכת אמינה מאד".
אינטל בחרה להשתמש במערכות בקרה דיגיטליות (DDC) של KMC בפרוטוקול BACnet כתוצאה מכך פעלה Tempmaster ביצירת אינטגרציה עם הבקרים ברי התכנות ((PLC של Schneider Electric®, המערכת יצרה ממשק העברת נתונים בין שתי הרשתות DDC ו PLC באופן חשמלי במטרה לאפשר שליטה מדויקת ממערכת בקרה אחת המאופיינת PLC באמצעות תוכנת הפעלה GE® SCADA. בנוסף, הותקנה עבור הפרויקט תוכנה ייעודית המאפשרת ניהול ותחזוקת המערכות הפועלת באמצעות שרת מרוחק.
זה אחר זה יוצרים 12 בקרי היישום המתקדמים KMC BAC-7301 BACnet , ממשק נתונים בין רשת ה-MS/TP ובין מערכת PLC שאחראית על מהירות התנועה של המאוורר ועל ווסת המים המצוננים של היחידה לטיפול באוויר, במטרה לצמצם ככל שניתן את החשמל שצורך המאוורר ואת אנרגיית הקירור שאינה הכרחית. חיישני טמפרטורת חדר STE-6011 של KMC, שהותקנו במשרדים ובחדרוני העובדים מאפשרים שליטה אישית של כל עובד על טמפרטורת החדר.
במטרה לשפר את איכות האוויר מודדים IDC9 גם את רמות הפחמן הדו חמצני. המערכת לוכדת וממחזרת מים מעובים ממערכת מיזוג האוויר ומשתמשת בהם להשקיה. כמו כן, היא מחממת את עצמה באמצעות החום שנפלט מהמזגנים וממחשבי מרכז הנתונים.
בסיום הפרויקט, ציין צ'ארלס מרקוס הבעלים של Tempmaster "כשנכנסו לפרויקט, היו באינטל חששות מפני בעיות שעלולות לצוץ כתוצאה מהאינטגרציה ההדוקה הנחוצה בין ווסתי BACnet, שרתי ה- OPC,GE Cimplicity SCADA. הניסיון העתיר שלנו ביישום מערכות KMC הוא זה שנסך בנו בטחון להצלחת הפרויקט על אף מורכבותו. בנוסף, תוכנת ההפעלה BACStage של KMC ונתבי ה- BACnet, סייעו מאד בהתקנה ובהפעלה של כל הבקרים ועבודה בהתאם ללוח הזמנים שנקבע לפרויקט" הוא הוסיף.
אמנם קיימים מספר אלמנטים ירוקים חשובים נוספים, שתרמו לקבלת אישור ה- LEED®GOLD עבור המתקן, אך מערכת החימום אוורור מיזוג האוויר ואוטומציית הבניין המתקדמת, הינה בעלת ההשפעה המשמעותית ביותר על פוטנציאל התשואה להשקעה (ROI). מרכז IDC9 עוצב ביעילות אנרגטית ומביא לחיסכון והפחתה של 19% נטו בשימוש הכולל באנרגיה בבניין, עם חסכון שנתי מתוכנן בסך 750,000 ₪ (כ- 200,000 $).
בזכות Tempmaster ישראל, KMC ושאר חברי הצוות הירוק, IDC9 הוא אחד ממרכזי העיצוב הירוקים ביותר בעולם, אשר הציב סטנדרט חדש לבנייני המחקר והפיתוח של אינטל.
|